Brexit (update 30/06/2020)

Van Mieghem Logistics kan u helpen om u voor te bereiden op Brexit!

 

Bij de laatste onderhandelingen is de datum 31/12/2020 om 24:00 uur vastgesteld als deadline voor de EU en het VK om een ​​vrijhandelsovereenkomst te vinden om te voorkomen dat de overeenkomst zonder akkoord wordt verlaten. Door de stem van minister Michael Gove van het Britse kabinet bevestigt het Verenigd Koninkrijk formeel zijn besluit om zijn huidige overgangsperiode niet te verlengen tot 31 december 2020 en na een bijeenkomst op hoog niveau met de voorzitters van de Europese Commissie, het Europees Parlement en de Europese Raad stemt premier Boris Johnson ermee in de besprekingen na 30 juni te intensiveren om tegen het einde van het jaar een akkoord te bereiken en een scenario van no deal te vermijden.

 

Van juli tot augustus moeten er wekelijks ontmoetingen plaatsvinden tussen de onderhandelaars, de Europese Michel Barnier en de Britse David Frost.
Deze overeenkomst regelt echter de douanerechten, maar niet de douaneformaliteiten zoals de overeenkomsten tussen Europa en Zwitserland. U moet daarom een ​​douaneagenschap inschakelen om uitvoer-, invoer- en transitdocumenten op te stellen
 
Als u een commerciële relatie heeft met het Verenigd Koninkrijk, is er nog tijd om uw hoofd op orde te krijgen en u voor te bereiden op de BREXIT.

 

Het eerste wat u moet doen is uw EORI-nummer aanvragen bij de Belgische douane door het invullen van het formulier in de onderstaande link, het is gratis en snel:
https://finances.belgium.be/fr/douanes_accises/entreprises/finances-eori/eori

 

Als u regelmatig naar het Verenigd Koninkrijk vertrekt, is het ook nuttig om bij de Belgische douane een "Erkende plaats"-vergunning aan te vragen, zodat u de formaliteiten rechtstreeks bij uw vestigingen kunt afhandelen.

 

In ieder geval staan wij tot uw beschikking om u de nodige ondersteuning te bieden.

 

Aarzel niet om contact op te nemen met onze afdeling CUSTOMS & ACCIJNZEN op +32 2 391 95 70 of via e-mail/ customs@vanmieghem.com