Ontwikkelingen rondom COVID-19 17 maart 2020

Graag brengen wij u op de hoogte over de huidige situatie en de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus en het transport in Europa.

Maatregelen van de Europese regeringen

De verschillende Europese regeringen hebben besloten verregaande maatregelen te nemen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Zo zijn alle scholen, kinderdagverblijven, universiteiten en horecagelegenheden voor onbepaalde tijd gesloten, moeten mensen zoveel mogelijk thuis werken en zijn bijeenkomsten niet meer toegestaan.

 

Gevolgen voor uw transport

Op dit moment kennen we geen adressen die niet gelost of geladen kunnen worden. We verwachten dat dit ook zo blijft. Zelfs als de autoriteiten op een later tijdstip zouden besluiten om het personenvervoer te beperken, is het onwaarschijnlijk dat dit ook voor het goederenvervoer zou gebeuren. Dit zou immers de aanvoer van voedsel en andere noodzakelijke producten onmiddellijk in gevaar brengen.

Toch verzoeken wij u om, voordat u nieuwe afhaal- of leveringsorders uitgeeft tussen 17 maart en 3 april 2020, eerst te controleren of het adres open en toegankelijk is en of wij gemachtigd zijn om goederen te leveren of af te halen.

Als dit mogelijk is, voeren wij de transportopdracht graag voor u uit. 

Indien dit niet mogelijk is, vragen wij u geen transportopdracht te sturen, maar te wachten op de bevestiging van uw klant/leverancier dat de goederen kunnen worden geleverd of afgehaald.

Indien moest blijken dat zending onderweg niet kunnen worden afgeleverd, zullen wij deze waarschijnlijk naar u terug moeten sturen.  De kosten hiervan zullen wij in dat geval aan u belasten volgens de bestaande afspraken.

 

Gevolgen voor de distributie in Europa  

U zult begrijpen dat we niet weten wat we kunnen verwachten nu het virus zich zo snel verspreidt en de maatregelen van de verschillende autoriteiten in zo'n hoog tempo worden gevolgd.

Door de verschillende extra controle- en beveiligingsmaatregelen met betrekking tot laad- en losadressen en het beperkte personeel zowel op ons terrein als op de laad- en losplaatsen, kunnen er moeilijk in te schatten vertragingen optreden.  Natuurlijk proberen we ze te beperken, maar we volgen natuurlijk de instructies van klanten en autoriteiten. Wij hopen dan ook dat u begrijpt dat wij alles in het werk stellen om onze dienstverlening op het hoogst mogelijke niveau te houden.

Uiteraard zullen wij ook in deze uitzonderlijke situatie ons uiterste best doen om uw zendingen met de grootst mogelijke zorg te behandelen en zullen wij u vragen om contact met ons op te nemen als u vragen heeft.

 

Van Mieghem Logistics