Wij investeren in elektrische voertuigen

De eerste Belgische eActros zit in onze vloot.

Na een succesvolle test waarmee we in 2021 30.000 km konden afleggen met de eerste generatie van de eActros, zijn we verheugd om officieel de definitieve integratie van deze 100% elektrische vrachtwagen in onze vloot aan te kondigen, waarmee we de eerste Belgische onderneming zijn die de stap zet met een dergelijk voertuigmodel.

Kenmerken

Wij hebben gekozen voor de eActros 400. Met zijn vier batterijpakketten biedt dit elektrische voertuig ons een bereik van ongeveer 400 kilometer op één lading, waardoor we de goederen van onze klanten zonder uitstoot en zonder lawaai kunnen vervoeren.

Ons voertuig is uitgerust met een volledig elektrische koelopbouw, waarmee we een optimale temperatuur in de laadruimte handhaven en de energie die nodig is voor de werking ervan beperken. Bovendien vermijdt de koelunit energiepieken, ongeacht de gewenste temperatuur!

Strategie

Onze keuze voor de eActros is het resultaat van een zorgvuldige afweging. Het is zeker een bijkomende stap in ons milieubeleid, gezien onze eerdere investeringen met ons HVO (hydrotreated vegetable oil) voertuigen en onze Eco-combi's. We hebben dus gewacht op de eerste succesvolle elektrische oplossing en we zijn niet teleurgesteld!

In de toekomst

Wij zijn ervan overtuigd dat een pionier zijn in deze technologische revolutie een belangrijke troef is in onze sector. Daarom zijn wij ervan overtuigd dat wij met deze eerste beheerste stap nog meer ervaring en bekwaamheid kunnen opdoen terwijl wij onze vooruitgang op dit gebied voortzetten. Wij zullen blijven zoeken naar technologieën en innovaties om deze elektrische oplossing aan te vullen en bij te dragen tot een meer duurzame en zuivere toekomst voor iedereen.

Astre Palet System GDP - Pharma AEO Controlled temperature