Van Mieghem Logistics brengt zijn expertise in voor de humanitaire situatie in Oekraïne

Sinds het begin van de crisis hebben wij meer dan 40 humanitaire zendingen naar Oekraïne en zijn grenzen uitgevoerd

Van Mieghem Logistics komt tegemoet aan de dringende verzoeken van AZG België om te voorzien in de basisbehoeften van het Oekraïense volk.

Sinds een maand vertrekken er talrijke konvooien naar Oekraïne en de buurlanden aan de Oekraïense grenzen. Deze vrachtwagens vervoeren medische instrumenten, giften, geneesmiddelen en medische noodvoorraden.

Wij werken al enkele jaren samen met AZG België, onder meer voor de opslag van hun mobiel oorlogshospitaal, dat met spoed naar de Oekraïense grenzen moest worden gebracht.

Dit ziekenhuis werd eind maart in drie konvooien vervoerd voor een totaal van 17 opleggers.

Als professionele logistieke dienstverleners beschikken wij over een grote organisatorische expertise, waardoor onze partner zich kan concentreren op zijn humanitaire missie: hulp bieden aan de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.

Daarnaast hebben we ook verschillende gemeenten geholpen, zoals Tubize, waarvoor we enkele honderden donaties (speelgoed, voedsel, enz.) voor de mensen in crisis hebben vervoerd. Deze donaties zijn veilig in Roemenië aangekomen en hebben de Oekraïeners veel troost en hulp gebracht.

 

Deze golf van solidariteit zou niet mogelijk zijn geweest zonder de ongelooflijke moed van onze vrijwillige en ondersteunende chauffeurs.

De veiligheid van onze chauffeurs is van het grootste belang. Daarom heeft Van Mieghem Logistics de nodige veiligheidsmaatregelen genomen om deze risicovolle operaties in goede banen te leiden: tracking van voertuigen,, monitoring op afstand, 24/7 communicatie met onze chauffeurs, aanvullende verzekering in geval van ongeval en repatriëringsprocedures.

We kunnen onze chauffeurs niet genoeg bedanken voor hun toewijding en ongelooflijke motivatie.

Astre Palet System GDP - Pharma IFS BIO AEO Controlled temperature